Nyheter

Lærlingene kommer ikke av seg selv

Mange håndverksbransjer skriker etter arbeidere med fagbrev og praktisk spisskompetanse, ofte forgjeves. Bransjene må selv være villige til å investere i kompetanseutvikling og se verdien av å lage gode opplegg for lærlinger.


Her bygges et miljøfyrtårn i verdensklasse

Miljøvinneren Horten videregående skole gikk nylig til topps i kategorien "Beste offentlige byggeprosjekt i designfasen" under utdelingen av BREEAM Awards i London, i konkurranse med hele 50 andre europeiske byggeprosjekter.


Nå åpnes dørene til dypet

Senk et 26 meter langt betongrør fem meter ned i det ville Skagerrak-havet, sett inn et gourmetkjøkken og en champagnebar og inviter hundre gjester. Undervannsrestauranten Under er i sannhet en spektakulær idé som krever unike tekniske løsninger.


Her er Norges nye isbre – SNØ utenfor Oslo

Med bare et år igjen til åpningsfesten, tar verdens største helårsarena for skiopplevelser nå form. Bli med på toppen av SNØ på Lørenskog.


Isbreen på Lørenskog vokser frem

På Lørenskog reiser det seg et spektakulært bygg. Norge skal få verdens største innendørs skianlegg.


Kunsten å tekke en gigant i all slags vær

Et tak mer enn to og en halv ganger så stort som Petersplassen i Roma og en spasertur på nesten halvannen kilometer for å komme rundt bygget. Det kan være vanskelig å ta inn over seg dimensjonene til det nye Europris-lageret som reiser seg i Østfold.


Ekstreme tiltak på 71 grader nord

– Det er ekstremt. Helt ekstremt. Du kan komme ut på taket og finne store steiner som har blitt kastet opp dit. Med kontinuerlig vind rett fra Barentshavet er dette en krevende jobb.


Taket ditt er mer verdifullt enn du tror

Tak har en høyere bruksverdi enn du tror. Ser du utover taktoppene på enhver norsk by, er den femte fasaden hjem til ventilasjonsanlegg, kabelgater og parabolantenner. Samtidig krever kommuneplaner og byggeiere større utnyttelse av takarealet i fremtiden. I realiteten er det en gave til eiendomsutvikleren.


Blågrønne tak vekker bygninger til liv

Tak har et uforløst potensial som ikke begrenses av annet enn arkitektens og utbyggerens fantasi. Men hvordan kan man best forløse de grønne drømmene på taket?


Er det mulig å gjenskape et irrgrønt kobbertak i PVC?

Narvik er en stolt industriby med en tradisjon for næring og metall. Det gjenspeiles i navnevalget og utsmykningen i byens nye handelspark Malmporten. En naturlig del av konseptet er byggets femte fasade: på taket legges et vakkert, spesialbestilt takbelegg som skal illustrere irret kobber.


- Det var et økologisk dødt område

I Hauskvartalet, på den gamle “sirkustomta” har det reist seg et usedvanlig bygg. Med en modernistisk stil og i en signalrød farge vekker bygget oppsikt i området. Bygget huser byens nyeste kulturhus, kalt Vega Scene.


Miljøfyrtårnet over Mjøsa

I Brumunddal reiser det seg et uvanlig skue: et høyhus i tre - og det i verdensrekordhøyde!


Takene for fremtidens ekstremvær

Norge er ikke ukjent med tøft vær, men tøffere kan det bli. Protan kan beskytte taket ditt i den nye klimavirkeligheten.


En uvanlig sterk og elastisk 40-åring

I hele førti somre og førti vintre har det ligget der som en velgjører for den gamle Ekornes-fabrikken på Fetsund, i stekende sol, innhyllet i ville høststormer og med blytunge snøfall. Byggebransjen regner med at levetiden til et takbelegg er på inntil 30 år, men Protan-taket til møbelgiganten har ikke tenkt til å legge inn årene med det første.


Hvordan temme damp og kondens på havets bunn

Senk et 26 meter langt betongrør fem meter ned i det ville Skagerrak-havet, sett inn et gourmetkjøkken og en champagnebar og inviter hundre gjester. Undervannsrestauranten Under er i sannhet en spektakulær idé som krever unike tekniske løsninger.


Sikkerhet på taket

Det er viktig å sørge for at de som jobber i høyden har de beste forutsetninger for en trygg arbeidsplass. Protan tar sikkerhet på alvor, og tilbyr flere sikringsløsninger som trygger taket både for de som tekker og for framtidig ferdsel på taket.